Dýně s chilli a bazalkou

55 min.
Thajsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
512 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
10 g
Sacharidy
101 g
Vláknina
29 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejdříve namočíme do misky s vodou asi na 20 minut 2 polévkové lžíce sušených garnátů. Pak vodu slijeme a necháme okapat.
  • 2
    Zbylé sušené garnáty a garnátovou pastu (můžeme použít i krevetovou), kořen koriandru, kuličky pepře, nasekaný česnek a nasekanou šalotku vložíme do moždíře nebo mixeru a rozdrtíme na hladkou pastu.
  • 3
    Na pánvi Wok necháme kokosovou smetanu 5 minut zvolna vařit. Přidáme pastu a důkladně jí rozmícháme. Vaříme další asi 2-3 minuty, přidáme na 4 cm kostky nakrájenou dýni, na nudličky pokrájené chilli papričky, namočené sušené garnáty a kokosové mléko. Pořádně zamícháme, aby se všechny suroviny spojily a vaříme asi 10-15 minut, až dýně zkřehne. Pozor na to, aby se nerozvařila.
  • 4
    Na konec přilijeme rybí omáčku, přisypeme cukr, zakapeme limetkovou šťávou a vaříme 2-3 minuty. Před podáváním vmícháme pro dochucení bazalkové listy.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.