Dýně s chilli a bazalkou
55 min.
Ingredience
- 2stroužkyČesnek
- 3lžíceGarnát obecný
- 2kusyKoriandr celý
- 10kusůPepř bílý
- 2kusyŠalotka
- 125mililitrůKokosová smetana
- 300gramůDýně
- 2kusyChilli paprička
- 125mililitrůMléko kokosové
- 1lžíceOmáčka rybí
- 1lžíceCukr palmový
- 2lžičkyLimetková šťáva
- 1hrstBazalka
- 0,5lžičkaKrevetová pasta
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
512 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
10 g
Sacharidy
101 g
Vláknina
29 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve namočíme do misky s vodou asi na 20 minut 2 polévkové lžíce sušených garnátů. Pak vodu slijeme a necháme okapat.
- 2Zbylé sušené garnáty a garnátovou pastu (můžeme použít i krevetovou), kořen koriandru, kuličky pepře, nasekaný česnek a nasekanou šalotku vložíme do moždíře nebo mixeru a rozdrtíme na hladkou pastu.
- 3Na pánvi Wok necháme kokosovou smetanu 5 minut zvolna vařit. Přidáme pastu a důkladně jí rozmícháme. Vaříme další asi 2-3 minuty, přidáme na 4 cm kostky nakrájenou dýni, na nudličky pokrájené chilli papričky, namočené sušené garnáty a kokosové mléko. Pořádně zamícháme, aby se všechny suroviny spojily a vaříme asi 10-15 minut, až dýně zkřehne. Pozor na to, aby se nerozvařila.
- 4Na konec přilijeme rybí omáčku, přisypeme cukr, zakapeme limetkovou šťávou a vaříme 2-3 minuty. Před podáváním vmícháme pro dochucení bazalkové listy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.