Dýně s hruškovým přelivem

28 min.
Japonsko

Ingredience

  • Zálivka
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
26 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
495 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nakládané hrušky oloupeme, pokud ještě mají slupku. Dužinu v mixéru zpracujeme, tak nám vznikne hrušková kaše. Směs přendáme do misky a přidáme sójovou omáčku, mirin a cukr. Vše dobře promícháme.
  • 2
    Dýni nakrájíme asi na 3 cm široké kostky.
  • 3
    Do hrnce nalijeme vodu, osolíme, přivedeme k varu a vhodíme kousky dýně. Vaříme asi 13 minut, dokud nezměkne. Poté scedíme a dáme vychladnout.
  • 4
    Na talíř naaranžujeme dýni a polijeme omáčkou z hrušky. Nakonec posypeme nasekanou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.