Dýně v koprové omáčce
0 min.
Ingredience
- 1,5kilogramyDýně
- 3lžíceOcet vinný
- 1špetkaSůl
- 1kusRajčata
- 30gramůTuk
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 3lžíceKopr čerstvý
- 100mililitrůZakysaná smetana
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
986 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
52 g
Sacharidy
127 g
Vláknina
10 g
Cukr
26 g
Postup přípravy
- 1Na kostky nakrájíme dýni, smícháme se solí a octem a necháme krátce uležet.
- 2Dýni scedíme a vložíme do hlubšího hrnce, zalijeme trochou vody, přidáme rozčtvrcené rajče a dusíme pozvolna.
- 3Připravíme světlou jíšku z tuku a mouky.
- 4Osolíme a vmícháme kopr. Rozředíme jíšku vodou a povaříme dohusta.
- 5Zjemníme zakysanou smetanou, do které přimícháme papriku.
- 6Nakonec promícháme s měkkou dýní a okořeníme dle chuťi.
- 7Dýni dusíme krátce, rychle se rozvaří a je brzy měkká.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.