Dýně v koprové omáčce

0 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
1

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
986 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
52 g
Sacharidy
127 g
Vláknina
10 g
Cukr
26 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na kostky nakrájíme dýni, smícháme se solí a octem a necháme krátce uležet.
  • 2
    Dýni scedíme a vložíme do hlubšího hrnce, zalijeme trochou vody, přidáme rozčtvrcené rajče a dusíme pozvolna.
  • 3
    Připravíme světlou jíšku z tuku a mouky.
  • 4
    Osolíme a vmícháme kopr. Rozředíme jíšku vodou a povaříme dohusta.
  • 5
    Zjemníme zakysanou smetanou, do které přimícháme papriku.
  • 6
    Nakonec promícháme s měkkou dýní a okořeníme dle chuťi.
  • 7
    Dýni dusíme krátce, rychle se rozvaří a je brzy měkká.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.