Dýně v surovém cukru

35 min.
Mexiko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
546 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
5 g
Sacharidy
134 g
Vláknina
31 g
Cukr
65 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Menší dýni překrojíme napůl, vyjmeme semena, vlákna a rozkrájíme na dílky. Nandáme je v jedné vrstvě do mělkého pekáče nebo do pánve se silným dnem. Prázdná místa vyplníme jemným surovým cukrem.
  • 2
    Do pánve nalijeme opatrně vodu, abychom nespláchli cukr ke dnu. Posypeme mletým hřebíčkem a přidáme 2 skořice.
  • 3
    Pánev těsně přiklopíme pokličkou a vaříme na mírném plameni asi 30 minut, nebo až bude dýně měkká a z cukru se stane sirup. Občas dýni zkontrolujeme, aby nedošla voda a dýně se nepřipálila.
  • 4
    Hotovou dýni přendáme na talíř a polijeme sirupem. Každou porci ozdobíme mátou a skořicí. Podáváme s hustým jogurtem nebo créme fraiche.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.