Dýně v surovém cukru
35 min.
Ingredience
- 1kusMáta
- 200mililitrůJogurt bílý smetanový
- 1kusDýně
- 350gramůCukr třtinový
- 120mililitrůVoda pitná
- 1lžičkaHřebíček
- 8kusůSkořice celá
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
546 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
5 g
Sacharidy
134 g
Vláknina
31 g
Cukr
65 g
Postup přípravy
- 1Menší dýni překrojíme napůl, vyjmeme semena, vlákna a rozkrájíme na dílky. Nandáme je v jedné vrstvě do mělkého pekáče nebo do pánve se silným dnem. Prázdná místa vyplníme jemným surovým cukrem.
- 2Do pánve nalijeme opatrně vodu, abychom nespláchli cukr ke dnu. Posypeme mletým hřebíčkem a přidáme 2 skořice.
- 3Pánev těsně přiklopíme pokličkou a vaříme na mírném plameni asi 30 minut, nebo až bude dýně měkká a z cukru se stane sirup. Občas dýni zkontrolujeme, aby nedošla voda a dýně se nepřipálila.
- 4Hotovou dýni přendáme na talíř a polijeme sirupem. Každou porci ozdobíme mátou a skořicí. Podáváme s hustým jogurtem nebo créme fraiche.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.