Dýně vařená se zázvorem

65 min.

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
487 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
1 g
Sacharidy
121 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žlutou dýni oloupeme a dužinu nakrájíme na menší kostičky, zázvor nastrouháme, pomeranč omyjeme kartáčkem pod tekoucí vodou, kůru nastrouháme a šťávu vymačkáme.
  • 2
    Dýni nasypeme do hrnce, zalijeme vodou tak, aby byla akorát ponořená, přivedeme k varu a vaříme 30 minut doměkka. Přisypeme zázvor, pomerančovou kůru, skořici, mletý hřebíček, cayenský pepř, přilijeme vymačkanou pomerančovou šťávu, necháme projít varem, přidáme želírovací cukr a vaříme zprudka 4-5 minut do zhoustnutí.
  • 3
    Ještě horkou dýni buď ihned podáváme nebo nalijeme do čistých sklenic, uzavřeme víčky a necháme vychladnout. Skladujeme v chladu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.