Dýně vařená se zázvorem
65 min.
Ingredience
- 1500gramůDýně
- 500gramůCukr želírovací
- 20gramůZázvor celý
- 120gramůPomeranče
- 3gramyPepř cayenský
- 2špetkyHřebíček
- 3gramySkořice mletá
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
487 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
1 g
Sacharidy
121 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Žlutou dýni oloupeme a dužinu nakrájíme na menší kostičky, zázvor nastrouháme, pomeranč omyjeme kartáčkem pod tekoucí vodou, kůru nastrouháme a šťávu vymačkáme.
- 2Dýni nasypeme do hrnce, zalijeme vodou tak, aby byla akorát ponořená, přivedeme k varu a vaříme 30 minut doměkka. Přisypeme zázvor, pomerančovou kůru, skořici, mletý hřebíček, cayenský pepř, přilijeme vymačkanou pomerančovou šťávu, necháme projít varem, přidáme želírovací cukr a vaříme zprudka 4-5 minut do zhoustnutí.
- 3Ještě horkou dýni buď ihned podáváme nebo nalijeme do čistých sklenic, uzavřeme víčky a necháme vychladnout. Skladujeme v chladu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.