Dýničky
40 min.
Ingredience
- 300gramůDýně Hokkaidó
- 100mililitrůVoda pitná
- 170mililitrůMléko polotučné
- 100gramůCukr krupice
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1kusVejce slepičí
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1lžičkaSůl
- 450gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1baleníDroždí
- Na potření
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
747 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
26 g
Sacharidy
110 g
Vláknina
4 g
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Plech vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 180 °C.
- 2Opláchnutou dýni nakrájíme na kousky a vaříme ve vodě zhruba čtvrt hodiny, až je dýně měkká. Dýni slijeme a rozmixujeme dohladka.
- 3V misce dobře promícháme trochu vlažného mléka, 2 lžíce mouky, lžíci cukru, droždí a necháme vzejít.
- 4V míse promícháme rozpuštěné vlahé máslo, vlažné mléko, cukr, rozmixovanou dýni, rozšlehané vejce a vzešlý kvásek. Poté postupně vmícháme mouku, v níž jsme rozmíchali sůl a nastrouhaný muškátový oříšek. Vypracujeme hladké těsto, pod utěrkou ho necháme vzejít.
- 5Z vykynutého těsta tvoříme menší bochánky (malou část si necháme na stopky), nožem je dokola 8x nakrojíme, uprostřed uděláme důlek, do něj „zapíchneme z těsta utvořenou „stopku“, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme dozlatova zhruba 25 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.