Dýničky

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
747 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
26 g
Sacharidy
110 g
Vláknina
4 g
Cukr
25 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Plech vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 180 °C.
  • 2
    Opláchnutou dýni nakrájíme na kousky a vaříme ve vodě zhruba čtvrt hodiny, až je dýně měkká. Dýni slijeme a rozmixujeme dohladka.
  • 3
    V misce dobře promícháme trochu vlažného mléka, 2 lžíce mouky, lžíci cukru, droždí a necháme vzejít.
  • 4
    V míse promícháme rozpuštěné vlahé máslo, vlažné mléko, cukr, rozmixovanou dýni, rozšlehané vejce a vzešlý kvásek. Poté postupně vmícháme mouku, v níž jsme rozmíchali sůl a nastrouhaný muškátový oříšek. Vypracujeme hladké těsto, pod utěrkou ho necháme vzejít.
  • 5
    Z vykynutého těsta tvoříme menší bochánky (malou část si necháme na stopky), nožem je dokola 8x nakrojíme, uprostřed uděláme důlek, do něj „zapíchneme z těsta utvořenou „stopku“, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme dozlatova zhruba 25 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.