Dýňová kaše s fazolemi
330 min.
Ingredience
- 20gramůBoby zahradní
- 700gramůDýně
- 3,5litryVoda pitná
- 25gramůFazole
- 2špetkySůl
- 3lžíceCukr krupice
- 100gramůMouka rýžová
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
202 kcal
Bílkoviny
5 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
1 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Dýni oloupeme a zbavíme ji semen. Z rýžové mouky, špetky soli a vody uhněteme rukama hustší těstíčko, ze kterého vyválíme kuličky, velké asi 1 cm. Oloupanou dýni vaříme v páře 15 minut. Fazole vsypeme do vroucí vody a vaříme je 5 minut, po této době vyměníme vodu za čerstvou a v ní vaříme fazole na prudkém ohni 20 minut a dalších 20 minut na ohni mírnějším. Dýni, uvařenou v páře, rozkrájíme na kousky, které rozmixujeme s vodou. Dále uvaříme zahradní boby ve vodě tak, že je vaříme prvních 5 minut na prudkém ohni, a potom na mírnějším ohni dalších 30 minut. Rozmixovanou dužinu dýně dáme vařit do kastrolu s vodou, když se směs začne vařit, dusíme ji 20 minut. Po této době přidáme do hrnce červené fazole a boby, přivedeme k varu, přidáme rýžové kuličky a vaříme už jen 5 minut. Nakonec kaši ochutíme solí a cukrem a naposledy přivedeme k varu. Kaši podáváme teplou v miskách.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.