Dýňová pizza
75 min.
Ingredience
- 300gramůDýně
- 7gramůSůl
- 7gramůPepř černý mletý
- 3lžíceOlej olivový
- 250gramůMouka pšeničná hladká
- 10gramůDroždí
- 50gramůŠpenát
- 50gramůKlobása Chorizo
- 50gramůSýr Taleggio
- 20gramůRukola
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
371 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
14 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
375 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Dýni oloupeme, zbavíme jádřince, nakrájíme a uvaříme doměkka.
- 2Rozmixujeme, osolíme, opepříme a dochutíme 2 lžícemi olivového oleje.
- 3Droždí smícháme s vodou (100 ml) a přidáme mouku a olej. Zabalíme do fólie a necháme přes noc v lednici.
- 4Vyválíme na pizzu, potřeme dýňovým pyré, poklademe spařeným špenátem, klobásou nakrájenou na kolečka a sýrem.
- 5Pečeme na maximum asi 8 minut.
- 6Podáváme posypané rukolou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.