Dýňová polévka s mandlemi

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
210 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
9 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
1 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dýni oloupeme, semínka odstraníme a dužinu nakrájíme na kostky. Vložíme do 1 l vody, přivedeme k varu a vaříme doměkka.
  • 2
    Uvařenou dýni prolisujeme nebo rozmixujeme, přilijeme mléko a přidáme mleté mandle.
  • 3
    Polévku znovu uvedeme do varu.
  • 4
    Solamyl rozmícháme se lžící vody a se žloutkem, vlijeme do polévky a nakonec všleháme smetanu. Polévku podle chuti osolíme a osladíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.