Dýňová polévka s mandlemi
50 min.
Ingredience
- 1000gramůDýně
- 2lžíceMandle mleté
- 1špetkaSůl
- 1lžíceCukr krupice
- 1lžičkaSolamyl
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 500mililitrůMléko polotučné
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
210 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
9 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
1 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Dýni oloupeme, semínka odstraníme a dužinu nakrájíme na kostky. Vložíme do 1 l vody, přivedeme k varu a vaříme doměkka.
- 2Uvařenou dýni prolisujeme nebo rozmixujeme, přilijeme mléko a přidáme mleté mandle.
- 3Polévku znovu uvedeme do varu.
- 4Solamyl rozmícháme se lžící vody a se žloutkem, vlijeme do polévky a nakonec všleháme smetanu. Polévku podle chuti osolíme a osladíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.