Dýňové muffiny
40 min.
Ingredience
- 75gramůCukr moučkový
- 250gramůMouka polohrubá
- 25gramůKypřicí prášek do pečiva
- 25gramůHrozinky
- 15gramůMuškátový oříšek
- 5gramůSůl
- 200gramůCukr třtinový
- 20gramůCukr vanilka
- 250gramůDýně
- 1kusVejce slepičí
- 50gramůOvesné vločky
- 120mililitrůMléko - podmáslí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
640 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
5 g
Sacharidy
142 g
Vláknina
5 g
Cukr
73 g
Postup přípravy
- 1Smícháme mouku s kypřicím práškem, ovesnými vločkami, hrozinkami, špetkou mletého muškátového oříšku a špetkou soli. Troubu předehřejeme na 175 °C. Dýni nasekáme najemno.
- 2Rozšleháme vejce, cukr, vanilkový cukr a podmáslí. Přidáme suchou směs, dýni a mícháme, až všechny přísady zvlhnou. Formu naplníme těstem až 1 cm pod okraj. Pečeme asi 20 minut.
- 3Moučkový cukr rozmícháme v troše vody na hustou polevu. Muffiny polijeme polevou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 10. 4. 2016
Uživatel uvařil tento recept
Kombinace dýně, rozinky a ovesné vločky je zajímavá, jen nevím proč tolik kypřícího prášku a poleva se mi taky zdá zbytečná. Ale jinak doporučuji.