Dýňový chlebíček s novým kořením
155 min.
Ingredience
- 450gramůDýně
- 130gramůMáslo čerstvé
- 180gramůCukr krupice
- 2kusyVejce slepičí
- 230gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 12gramůKypřicí prášek do pečiva
- 8gramůNové koření mleté
- 4gramySůl
- 25gramůDýňová semínka
- 20gramůOlej slunečnicový
- 5gramůTuk
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
313 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
16 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
1 g
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Dýni rozkrojíme, vyřízneme dužinu, odstraníme semínka, nakrájíme na kostky, alobal potřeme tukem, zabalíme do něj dýni, vložíme do trouby a pečeme asi 40 minut. Dýni necháme vychladnout, oté ji rozmačkáme vidličkou.
- 2Do mísy vsypeme mouku s kypřicím práškem, mleté nové koření, sůl, promícháme, přidáme máslo s cukrem, rozkvedlaná vejce, dýni a pečlivě vypracujeme těsto. Přisypeme dýňová semínka, důkladně prohněteme. Formu vymastíme olejem, naplníme těstem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 160°C asi 90 minut.
- 3Chlebíček vyklopíme, necháme vychladnout, nakrájíme na tenké plátky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.