Dýňový džem

55 min.

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
386 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
1 g
Sacharidy
101 g
Vláknina
6 g
Cukr
77 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dýni oloupeme, nakrájíme a na hrubém struhadle nastrouháme do hrnce, přilijeme 1 dl vody, za stálého míchání dusíme 20 minut. Hrnec stáhneme ze sporáku, směs ještě horkou rozmixujeme, přidáme nastrouhanou citrónovou kůru, citrónovou šťávu, 1 dl vody, ve které jsme uvařili skořici a hřebíček, vsypeme cukr, vrátíme na sporák a povaříme ještě 10 minut. Hotový džem ještě horký dáváme do skleniček, zavíčkujeme a skladujeme v chladu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 13. 10. 2015
Dýňový džem
😍