Dýňový džem
55 min.
Ingredience
- 2kilogramyDýně
- 30mililitrůAnanasová šťáva
- 30gramůSkořice celá
- 30gramůHřebíček
- 3kusyCitrony
- 600gramůCukr krupice
- 1decilitrVoda pitná
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
386 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
1 g
Sacharidy
101 g
Vláknina
6 g
Cukr
77 g
Postup přípravy
- 1Dýni oloupeme, nakrájíme a na hrubém struhadle nastrouháme do hrnce, přilijeme 1 dl vody, za stálého míchání dusíme 20 minut. Hrnec stáhneme ze sporáku, směs ještě horkou rozmixujeme, přidáme nastrouhanou citrónovou kůru, citrónovou šťávu, 1 dl vody, ve které jsme uvařili skořici a hřebíček, vsypeme cukr, vrátíme na sporák a povaříme ještě 10 minut. Hotový džem ještě horký dáváme do skleniček, zavíčkujeme a skladujeme v chladu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 13. 10. 2015
Dýňový džem
😍