Dýňový koktejl
20 min.
Ingredience
- 300gramůDýně
- 3kusyHřebíček
- 12kusůMáta
- 250gramůJogurt bílý
- 2lžíceMed včelí
- 1lžičkaPepř růžový mletý
- 0,5litrMinerální voda jemně perlivá
- 0,5kusSkořice celá
- 0,5litrMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
185 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
5 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
4 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Dýňovou dužinu nakrájíme na kostky a uvaříme doměkka s trochou minerální vody, skořicí a 2 hřebíčky. Necháme okapat, umixujeme a vychladíme.
- 28 snítek máty (nebo meduňky) omyjeme a nahrubo je nasekáme.
- 3Bylinky, dýňové pyré, mléko, jogurt a med umixujeme v mixéru a okořeníme tlučeným hřebíčkem ve hmoždíři.
- 4Koktejl podáváme ve sklenicích, posypeme růžovým pepřem a dozdobíme meduňkou nebo mátou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.