Dýňový koláč

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
327 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
17 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
1 g
Cukr
16 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mouku, 125 g másla, 75 g cukru, vejce a sůl dobře propracujeme. Těstem naplníme máslem vymazanou koláčovou formu, předpékáme asi 10 minut ve středně vyhřáté troubě.
  • 2
    Žloutky, cukr, koření a 60 g másla umícháme do krému, vmícháme pevný sníh, ušlehaný z bílků, Solamylu a 700 g rozmixované dýňové dužiny. Směs rozetřeme na předpečený korpus, koláč pečeme 40 minut.
  • 3
    Upečený koláč pocukrujeme a posypeme zbylou dýňovou dužinou nakrájenou na kostičky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.