Dýňový koláč
70 min.
Ingredience
- 190gramůMáslo čerstvé
- 175gramůCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 800gramůDýně
- 1špetkaSkořice mletá
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 4kusyVaječný bílek slepičí
- 50gramůSolamyl
- 1lžíceCukr moučkový
- 1kusVejce slepičí
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaZázvor mletý
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
327 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
17 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
1 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Mouku, 125 g másla, 75 g cukru, vejce a sůl dobře propracujeme. Těstem naplníme máslem vymazanou koláčovou formu, předpékáme asi 10 minut ve středně vyhřáté troubě.
- 2Žloutky, cukr, koření a 60 g másla umícháme do krému, vmícháme pevný sníh, ušlehaný z bílků, Solamylu a 700 g rozmixované dýňové dužiny. Směs rozetřeme na předpečený korpus, koláč pečeme 40 minut.
- 3Upečený koláč pocukrujeme a posypeme zbylou dýňovou dužinou nakrájenou na kostičky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.