Dýňový koláč vařený v páře - Hóbak ttok
90 min.
Ingredience
- 6gramůSůl
- 100gramůCukr krupice
- 250gramůDýně
- 500gramůMouka rýžová
- 1litrVoda pitná
- Zdobící suroviny
- 8gramůCicimek
- 8gramůDýňová semínka
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
287 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
1 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
216 mg
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Dýni důkladně umyjeme, rozkrojíme na poloviny a odstraníme semena, která uchováme na konečnou ozdobu. V parním hrnci přivedeme k varu 300 ml vody. Když z vroucí vody začne vycházet pára, dáme do vody spařit poloviny dýně tak, že je dáme do vody řeznou stranou vzhůru, aby nebyla dýně vodnatá. Dýni ve vodě takto vaříme 15 minut. Potom dýni vyjmeme z vody a vydlabeme dužinu. Rýžovou mouku smísíme se solí a prosejeme přes síto. Do prosáté mouky se solí vpracujeme získanou dýňovou dužinu a cukr, čímž získáme těsto na koláč.
- 2Těsto dáme do dortové formy,na povrch těsta vyznačíme nožem čtverce, které ozdobíme dýňovými semeny a očištěným cicimkem.
- 3Dno širokého parního hrnce vyložíme utěrkou a zalijeme zbylou vodou. Vodu v hnci přivedeme k varu, a když se voda začne vařit, vložíme do hrnce dortovou formu s připraveným koláčem a od okamžiku, kdy se pára z vroucí vody dostane na povrch, vaříme koláč v této parní lázni 15 minut. Koláč podáváme studený, jako dezert.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.