Dýňový koláč vařený v páře - Hóbak ttok

90 min.

Ingredience

  • Zdobící suroviny
    • 8gramůCicimek
    • 8gramůDýňová semínka
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
287 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
1 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
216 mg
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dýni důkladně umyjeme, rozkrojíme na poloviny a odstraníme semena, která uchováme na konečnou ozdobu. V parním hrnci přivedeme k varu 300 ml vody. Když z vroucí vody začne vycházet pára, dáme do vody spařit poloviny dýně tak, že je dáme do vody řeznou stranou vzhůru, aby nebyla dýně vodnatá. Dýni ve vodě takto vaříme 15 minut. Potom dýni vyjmeme z vody a vydlabeme dužinu. Rýžovou mouku smísíme se solí a prosejeme přes síto. Do prosáté mouky se solí vpracujeme získanou dýňovou dužinu a cukr, čímž získáme těsto na koláč.
  • 2
    Těsto dáme do dortové formy,na povrch těsta vyznačíme nožem čtverce, které ozdobíme dýňovými semeny a očištěným cicimkem.
  • 3
    Dno širokého parního hrnce vyložíme utěrkou a zalijeme zbylou vodou. Vodu v hnci přivedeme k varu, a když se voda začne vařit, vložíme do hrnce dortovou formu s připraveným koláčem a od okamžiku, kdy se pára z vroucí vody dostane na povrch, vaříme koláč v této parní lázni 15 minut. Koláč podáváme studený, jako dezert.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.