Džalébí
50 min.
Ingredience
- 1hrnekOlej stolní
- 500gramůCukr moučkový
- 1šálekSyrovátka
- 4lžíceJogurt bílý
- 1lžičkaRůžová voda
- 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,25litrVoda pitná
- 0,5lžičkaŠafrán
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
742 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
41 g
Sacharidy
88 g
Vláknina
2 g
Cukr
50 g
Postup přípravy
- 1Z mouky, jogurtu, syrovátky a špetky šafránu zaděláme těsto. Necháme je asi 1 hodinu odpočinout.
- 2Z cukru a vody svaříme sirup a ochutíme jej růžovou vodou.
- 3Připravené těsto dáme do sáčku s trubičkou a do rozpáleného oleje opatrně stříkáme různé tvary.
- 4Usmažené džalébí necháme okapat a potom je namáčíme v připraveném sirupu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.