Džem z čerstvých višní
65 min.
Ingredience
- 2kilogramyVišně
- 1,2kilogramyCukr krystal
Počet porcí:
15Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
588 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
96 g
Vláknina
2 g
Cukr
91 g
Postup přípravy
- 1Višně přebereme, otrháme stopky, omyjeme a vypeckujeme. Polovinu jich rozmačkáme, přemístíme do kastrolu a povaříme. Přisypeme cukr a dál vaříme, dokud se nerozpustí. Poté přidáme zbylé višně a za stálého míchání znovu vaříme, až džem začne rosolovatět.
- 2Horký rozdělíme do skleniček, po vychladnutí uzavřeme a uchováme na temném a suchém místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.