Džem z hrušek
105 min.
Ingredience
- 500gramůCukr hroznový (glukóza)
- 5decilitrůVoda pitná
- 1decilitrOcet kvasný lihový
- 250gramůOřechy vlašské
- 2kilogramyCukr krupice
- 5kilogramůHrušky
- 2kusyCukr vanilka
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
13524 kcal
Bílkoviny
63 g
Tuky
175 g
Sacharidy
3065 g
Vláknina
197 g
Cukr
2315 g
Postup přípravy
- 1Omyté hrušky oloupeme, okrájíme, rozdělíme na čtvrtky a vyřízneme jádřince. Čtvrtky hrušek dáme do většího hrnce a zasypeme je 2 kg cukru, zakryjeme a necháme odstát do druhého dne, kdy ke hruškám
- 2přilijeme 5 dl vody, 1 dl octa a 500 g glukózy. Hrušky s cukrovým nálevem vaříme pří mírné teplotě do doby, až se začnou rozvařovat
- 3a sirup bude hustý. Během vaření občas promícháme. Před koncem vaření přidáme nahrubo nasekané ořechy a vanilkový cukr. Hruškový džem odstavíme z plotny a naplníme jím čisté a suché sklenice.
- 4Uzavřeme víkem, necháme vychladnout a odložíme na chladné místo.
- 5
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.