Džem z hrušek

105 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
1

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
13524 kcal
Bílkoviny
63 g
Tuky
175 g
Sacharidy
3065 g
Vláknina
197 g
Cukr
2315 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté hrušky oloupeme, okrájíme, rozdělíme na čtvrtky a vyřízneme jádřince. Čtvrtky hrušek dáme do většího hrnce a zasypeme je 2 kg cukru, zakryjeme a necháme odstát do druhého dne, kdy ke hruškám
  • 2
    přilijeme 5 dl vody, 1 dl octa a 500 g glukózy. Hrušky s cukrovým nálevem vaříme pří mírné teplotě do doby, až se začnou rozvařovat
  • 3
    a sirup bude hustý. Během vaření občas promícháme. Před koncem vaření přidáme nahrubo nasekané ořechy a vanilkový cukr. Hruškový džem odstavíme z plotny a naplníme jím čisté a suché sklenice.
  • 4
    Uzavřeme víkem, necháme vychladnout a odložíme na chladné místo.
  • 5

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.