Džem z mrkve

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
20

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
123 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
1 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
1 g
Cukr
25 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Citróny omyjeme, vymačkáme z nich šťávu a oloupeme je. Kůru a jadérka dáme do plátěného sáčku, který pevně zavážeme. Mrkve umyjeme, oškrábeme a nahrubo nakrouháme nebo pokrájíme.
  • 2
    Mrkev, citrónovou šťávu, mandle, cukr a plátěný sáček s citróny dáme do varné nádoby, přilijeme trochu vody a za stálého míchání uvedeme do varu. Sáček pak vyjmeme a dobře vymačkáme do směsi. Vaříme ještě asi 15 minut, dokud džem nezhoustne.
  • 3
    Odstavíme z ohně a necháme džem ve varné nádobě asi 20 minut zchladnout.
  • 4
    Přidáme brandy a promícháme. Alkohol zde působí jako konzervant.
  • 5
    Plníme do vypařených sklenic, které uzavřeme, označíme a uložíme v chladu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.