Džem z mrkve
50 min.
Ingredience
- 1decilitrVoda pitná
- 500gramůMrkev kořen
- 2kusyCitrony
- 2lžíceMandle
- 500gramůCukr krystal
- 2lžíceBrandy
Počet porcí:
20Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
123 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
1 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
1 g
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Citróny omyjeme, vymačkáme z nich šťávu a oloupeme je. Kůru a jadérka dáme do plátěného sáčku, který pevně zavážeme. Mrkve umyjeme, oškrábeme a nahrubo nakrouháme nebo pokrájíme.
- 2Mrkev, citrónovou šťávu, mandle, cukr a plátěný sáček s citróny dáme do varné nádoby, přilijeme trochu vody a za stálého míchání uvedeme do varu. Sáček pak vyjmeme a dobře vymačkáme do směsi. Vaříme ještě asi 15 minut, dokud džem nezhoustne.
- 3Odstavíme z ohně a necháme džem ve varné nádobě asi 20 minut zchladnout.
- 4Přidáme brandy a promícháme. Alkohol zde působí jako konzervant.
- 5Plníme do vypařených sklenic, které uzavřeme, označíme a uložíme v chladu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.