Džem z ostružin a jablek z domácí pekárny
55 min.
Ingredience
- 400gramůOstružiny
- 250gramůJablka
- 350gramůCukr želírovací
- 3lžíceCitronová šťáva
- 10gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaFenykl obecný
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
221 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
2 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Jablka oloupeme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky, ostružiny opláchneme.
- 2Z domácí pekárny vyjmeme pečicí nádobu, vložíme do ní ostružiny, nakrájená jablka, želírovací cukr, fenyklová semínka, máslo a přilijeme citronovou šťávu. Nádobu vložíme zpět do přístroje, nastavíme program "džem" a zapneme. Při cyklu míchání neotvíráme víko, abychom se neopařili horkým džemem.
- 3Zavařovací sklenice důkladně umyjeme, vysušíme, vyrovnáme na plech a sterilizujeme v troubě při 150 stupních alespoň 20 minut.
- 4Po ukončení celého programu "džem" v domácí pekárně zkontrolujeme hustotu džemu. V případě potřeby čas prodloužíme programem "pečení".
- 5Nádobu v rukavicích opatrně vyjmeme z přístroje a pomocí kleští odstraníme míchací lopatky. Sklenice naplníme džemem, dobře je uzavřeme a vychladíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.