Džus z červené řepy

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
118 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
1 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
7 g
Cukr
18 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupeme řepu a nasekáme na hrubé kousky. Do hrnce s vodou přidáme řepu a přivedeme k varu. Potom snížíme plamen a necháme probublat, dokud se kousky řepy neprovaří doměkka, 30-45 minut.
  • 2
    Necháme řepu zchladit a potom ji rozmixujeme v mixéru. Přidáme limetkovou šťávu, med, sůl, kmín mletý. Konzistence bude spíše hustší. Máme 4 šálky(940 ml) koncentrátu.
  • 3
    Před podáváním přimícháme na každých 155 ml koncentrátu 78 ml sifonu nebo perlivé vody. Dobře promícháme a můžeme ozdobit plátky limetky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 4. 10. 2016
Džus z červené řepy
Do receptu jsem při mixování přidala salátovou okurku, je to výborné i na odvodnění,,snížen váhy.