Éclairs s čokoládovou polevou
50 min.
Ingredience
- 100gramůMouka polohrubá
- 5gramůSůl
- 40gramůMáslo čerstvé
- 200gramůPoleva čokoládová
- 2kusyVejce slepičí
- 125mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
399 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
20 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
1 g
Cukr
29 g
Postup přípravy
- 1Ze 125 ml vody, mouky, soli a másla připravíme odpalované těsto. Zapracujeme 1 vejce. Necháme vychladnout a zapracujeme zbývající vejce. Troubu předehřejeme na 225 °C.
- 2Těstem naplníme cukrářský sáček a na pomoučený plech stříkáme asi 4 cm dlouhé pásky.
- 3Pečeme cca 10 minut. Teplotu snížíme na 175 °C a dopékáme 20 minut. Vyjmeme, pečivo necháme vychladnout a potom ho potřeme polevou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 15. 1. 2017
Éclairs s čokoládovou polevou
Příjemný zákusek se svátečním vzhledem. Plnila jsem ušlehanou smetanou. Hodnotím velmi kladně, recept perfektně sedí, jen čokoládové polevy jsem spotřebovala trochu méně.
Anonymní uživatel
ne 15. 1. 2017
Éclairs s čokoládovou polevou
Jen dodám pro začátečníky, že nejdříve uvedeme k varu vodu, sůl a máslo a pak vsypeme najednou všechnu mouku a promícháváme, až je z těsta hrouda. Pak už postupujeme dle receptu.
Anonymní uživatel
pá 15. 12. 2017
Éclairs s čokoládovou polevou
vypadá to jako č....😁