Éclairs s jogurtem a bobulovým ovocem
50 min.
Ingredience
- 100gramůMouka polohrubá
- 5gramůSůl
- 40gramůMáslo čerstvé
- 6kusůŽelatina
- 2kusyPomeranče
- 100gramůCukr krupice
- 40mililitrůLikér pomerančový
- 300gramůJogurt bílý
- 200gramůSmetana 12% (konzumní)
- 100gramůRybíz červený
- 100gramůMaliny
- 200gramůJahody zahradní
- 2kusyVejce slepičí
- 125mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
636 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
20 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
7 g
Cukr
43 g
Postup přípravy
- 1Ze 125 ml vody, mouky, soli a másla připravíme těsto. Přidáme 1 vejce, necháme zchladnout a zapracujeme zbývající vejce. Troubu rozehřejeme na 225 °C.
- 2Těstem naplníme cukrářský sáček a na pomoučený plech nastříkáme asi 4 cm dlouhé pásky, vždy 2 vedle sebe.
- 3Pečeme asi 10 minut. Teplotu snížíme na 175 °C a pečeme ještě 20 minut. Vyjmeme, pečivo vodorovně rozkrojíme a necháme vychladnout.
- 4Na krém dáme nabobtnat želatinu. Pomeranč omyjeme, dosucha otřeme a nastrouháme kůru. Vylisujeme pomerančovou šťávu a s cukrem ji svaříme na sirup. Přidáme kůru a v horkém sirupu rozpustíme vymačkanou želatinu. Přimícháme likér a za občasného promíchání necháme vychladnout a poté vmícháme jogurt. Dotuha ušleháme smetanu a přimícháme ji do želírujícího krému. Krémem naplníme cukrářský sáček a hmotu nastříkáme na spodní půlku pečiva.
- 5Ovoce očistíme, opláchneme, necháme okapat a pečivo potřené krémem jím obložíme. Přiložíme vrchní polovinu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.