Eliščiny perníčky podle paní domu

32 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
25

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
786 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
16 g
Sacharidy
159 g
Vláknina
1 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z půlky pomeranče a citronu nastrouháme kůru. Vejce a cukr utřeme do pěny, přidáme mleté mandle a vše promícháme. Přidáme muškátový květ, skořici, nové koření a kůry.
  • 2
    Kulaté oplatky o velikosti 5 cm rozložíme na plech a na každou dáme vrchovatou lžičku těsta.
  • 3
    Perníčky pečeme asi 20 minut v předehřáté troubě na 160°C. Hotové necháme vychladnout a podáváme, nebo je můžeme uskladnit v plechové dóze.
  • 4

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.