Ementálová pomazánka
20 min.
Ingredience
- 1kusŽervé
- 60gramůMáslo čerstvé
- 50gramůOřechy vlašské
- 2lžíceMléko plnotučné
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaSůl
- 100gramůSýr Ementál (Primátor)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
319 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
31 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
844 mg
Cukr
365 mg
Postup přípravy
- 1Máslo dohladka utřeme se žervé a přidáme nastrouhaný ementál a mleté ořechy. Vše dobře promícháme.
- 2Pomazánku podle potřeby zředíme mlékem (nebo smetanou), mírně osolíme a zakapeme citronovou šťávou.
- 3Podáváme na bílém pečivu nebo použijeme jako náplň do slaného pečiva.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.