Ementálské toasty se žampióny
35 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 250gramůŽampiony čerstvé
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1lžícePetržel - nať
- 6lžicSmetana zakysaná 12%
- 300gramůSýr ementálského typu
- 1baleníChléb toastový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
360 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
27 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme nadrobno, žampiony na plátky a na másle dusíme cca 5 minut. Poté vmícháme nasekanou zelenou petrželku, osolíme, opepříme, přidáme kysanou smetanu a dobře promícháme.
- 2Krajíčky chleba rozložíme na rozpuštěné máslo, na ně naskládáme žampiony s orestovanou cibulí, posypeme nastrouhaným sýrem a pečeme přiklopené 15-20 minut v předehřáté troubě. Strouhaný sýr můžeme nahradit sýrem plátkovým.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.