Empanadas plněné ovocem
40 min.
Ingredience
- Náplň
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 3kusyBanány
- 1lžičkaSkořice mletá
- 225gramůHrozinky
- 2kusyPomeranče
- 0,5lžičkaHřebíček mletý
- 2lžíceCukr krupice
- 2gramyMáslo čerstvé
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 275gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
242 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
4 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
4 g
Cukr
23 g
Postup přípravy
- 1V míse smícháme mouku, cukr, chlazené kousky másla a vytvoříme drobenku. Přidáme rozšlehaný žloutek a ledovou vodu, hněteme, až vznikne hladké těsto. Utvoříme z něho kouli.
- 2Máslo na náplň rozpustíme v rendlíku, přidáme drcené banány Plantain, hřebíček a skořici. Vaříme 3 minuty na mírném plameni. Vmícháme hrozinky s nastrouhanou pomerančovou kůrou a šťávou. Snížíme teplotu na minimum a vaříme 15 minut, až se šťáva vypaří. Necháme vychladnout.
- 3Těsto vyválíme na plát a vykrojíme kolečka o průměru 10 cm. Kolečka přendáme na plech a na každé dáme trochu náplně. Kraje koleček navlhčíme vodou, těsto přeložíme přes náplň a okraje přitlačíme, aby se uzavřely. Potřeme mlékem.
- 4Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 15 minut, až budou zlaté. Necháme trochu vychladnout, posypeme krupicovým cukrem a podáváme teplé s celými mandlemi a pomerančovými dílky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.