Enchiladas s vepřovým masem a zelenou omáčkou

115 min.
Mexiko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
456 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
35 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřové ramínko nakrájíme na kostky, vložíme do hrnce a zalijeme vodou, aby bylo ponořené. Přivedeme k varu a vaříme na mírném plameni 40 minut.
  • 2
    Čili odrůdy cascabel namočíme na 30 minut do horké vody, aby změkla. Slijeme, odkrojíme stopku, čili rozřízneme a zbavíme semen.
  • 3
    Vepřové slijeme a necháme trochu vychladnout, potom natrháme na kousky. V pánvi rozpálíme olej, přidáme jemně nakrájenou cibuli, drcený česnek a smažíme 3–4 minuty, až oboje zesklovatí. Přidáme nakrájené čili a tomatillos v konzervě. Vaříme za stálého míchání, až se začnou tomatillos rozpadat. Snížíme teplotu a vaříme ještě 10 minut, necháme trochu vychladnout a rozmixujeme.
  • 4
    Tortilly napaříme nebo ohřejeme v mikrovlné troubě. Kousky vepřového položíme doprostřed tortilly, zabalíme a vložíme do mělké zapékací nádoby, do které se vejdou všechny tortilly v jedné vrstvě.
  • 5
    Enchiladas polijeme omáčkou, aby byly celé zakryté, posypeme sýrem a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C, 20–30 minut, až bude sýr bublat. Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.