Engadinský dort
65 min.
Ingredience
- 350gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 230gramůCukr krupice
- 150gramůMáslo čerstvé
- 1kusVejce slepičí
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 3gramySůl
- 20gramůCitronová kůra
- 30gramůCukr moučkový
- Na náplň
- 230gramůCukr krupice
- 2decilitrySmetana 12% (konzumní)
- 20mililitrůMed včelí
- 230gramůOřechy vlašské
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
531 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
27 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
2 g
Cukr
42 g
Postup přípravy
- 1Mouku, krupicový cukr a máslo zpracujeme rukama, přidáme vejce a žloutek, nastrouhanou citronovou kůru, sůl a vypracujeme hladké těsto. Ze dvou třetin těsta na vále vyválíme plát, kterým vyložíme dortovou formu až k okraji.
- 2Na pánvi necháme nasucho zkaramelizovat cukr, zalijeme smetanou a povaříme pár minut. Vmícháme med a půlky ořechů, směs necháme trochu vychladnout a nalijeme na těsto. Přikryjeme plátem zbylého těsta, okraje přimáčkneme k sobě a povrch potřeme ušlehaným žloutkem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 30 minut. Po vychladnutí vyklopíme z formy a posypeme moučkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.