Exotický špíz se zázvorovou šlehačkou
15 min.
Ingredience
- 50gramůHrozinky
- 25mililitrůPomerančová šťáva
- 1kusZázvor celý
- 1kusHrušky
- 1kusBanány
- 150gramůHroznové víno
- 250gramůSmetana 12% (konzumní)
- 5gramůAnýz mletý
- 30gramůZázvor kandovaný
- 1kusJablka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
270 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
8 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
4 g
Cukr
27 g
Postup přípravy
- 1Ovoce oloupeme. Jablko a hrušku zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky. Hrozinky opláchneme a promícháme s pomerančovou šťávou. Zázvor oloupeme a najemno nastrouháme. Banán nakrájíme na asi 5 mm silné plátky. Hroznové bobule rozpůlíme a odstraníme semena.
- 2Smetanu ušleháme dopolotuha. Ochutíme ji zázvorem a anýzem.
- 3Ovoce a hrozinky střídavě napícháme na špízy a upravíme na dezertní talířky. Přidáme zázvorovou šlehanou smetanu. Kandovaný zázvor nadrobno nasekáme a dezert posypeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.