Fantastický mrkvovo-ořechový dort s polevou
95 min.
Ingredience
- Na vymazání formy
- Poleva
- 1,5gramyMáslo čerstvé
- 1lžičkaMaizena - kukuřičný škrob
- 2lžíceMléko plnotučné
- 80gramůCukr moučkový
- Těsto na koláč
- 4kusyVejce slepičí
- 300gramůCukr třtinový
- 220gramůOlej Heliol jedlý
- 1lžičkaRum
- 1špetkaSůl
- 2lžičkySoda jedlá
- 2lžičkyKypřící prášek do pečiva
- 2lžičkySkořice mletá
- 120gramůOřechy vlašské
- 2lžičkyTresť vanilková
- 450gramůMrkev kořen
- 280gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1054 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
64 g
Sacharidy
108 g
Vláknina
7 g
Cukr
63 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve oloupeme, omyjeme a jemně nastrouháme mrkev. Vlašské ořechy jemně nastrouháme. Troubu předehřejeme na 175-180°C. Dortovou formu vytřeme máslem a vysypeme kokosem.
- 2V míse utřeme celá vejce s cukrem, rumem a vanilkovým extraktem do pěny. Přidáme olej a směs znovu vyšleháme.
- 3V druhé míse smícháme hladkou mouku s jedlou sodou, kypŕícím práškem do pečiva, skořicí a solí. Do vyšlehaných vajec postupně zapracujeme sypkou směs, nakonec přimícháme mrkev a ořechy. Dobře promíchané těsto nalijeme do připravené formy, vložíme ji do trouby a pečeme pomalu při 175°C přibližně hodinu. Upečený dort necháme vychladnout.
- 4Připravíme polevu: v kastrólku nad párou smícháme prosátý moučkový cukr, máslo, Maizenu a máslo. Mícháme do doby, až se vše spojí a vytvoří se hladká poleva. Upečený a vychladlý dort polijeme polevou, jakmile zatuhne, můžeme ho nakrájet a podávat. Dobrou chuť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.