Farfalle s artyčoky a slaninou

25 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
429 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
10 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
6 g
Cukr
446 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Artyčoky očistíme, odstraníme vnější listy a nakrájíme na plátky. Na 2 lžících rozpáleného oleje je orestujeme společně s nakrájenou šalotkou.
  • 2
    Po chvíli přidáme slaninu nakrájenou na proužky, teplotu snížíme a restujeme bez pokličky cca 15min.
  • 3
    Mezitím uvaříme těstoviny v osolené vodě, ochucené kouskem citronové kůry a dvěma stonky tymiánu, al dente a scedíme.
  • 4
    Artyčoky ochutíme solí, zakápneme citronovou šťávou, přidáme těstoviny, promícháme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.