Farfalle s houbovou omáčkou
25 min.
Ingredience
- 450gramůTěstoviny Farfalle
- 400gramůŽampiony čerstvé
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1kusBujón zeleninový
- 4lžíceZakysaná smetana
- 1kusPažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
505 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
10 g
Sacharidy
86 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Ve vroucí osolené vodě vaříme farfalle podle návodu na obalu, poté je scedíme, necháme okapat a udržujeme v teple.
- 2Žapmiony očistíme a nakrájíme nadrobno. Na pánvi rozpálíme máslo a houby na něm restujeme, jakmile pustí šťávu, tak k nim rozdrobíme kostku zeleninového vývaru. Za občasného míchání vaříme asi 15 minut. Potom pánev odstavíme a přimícháme zakysanou smetanu.
- 3Farfalle rozdělíme na připravené talíře a přelijeme houbovou omáčkou. Zdobíme najemno nasekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.