Fazole, kukuřice a cizrna s rajčatovou omáčkou
20 min.
Ingredience
- 150gramůFazole červené sterilované
- 100gramůKukuřice cukrová nakládaná
- 1kusSalát ledový
- 100gramůCizrna
- 12mililitrůOlej rostlinný
- 3mililitryCitronová šťáva
- 1gramPetržel - nať
- 3mililitryOcet Sherry
- 40gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
184 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
5 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
7 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Fazole s kukuřicí vysypeme do síta a propláchneme studenou vodou. Poté vložíme do misky. Ledový salát omyjeme od nečistot a natrháme. Natrhané kousky salátu promícháme s kukuřicí, fazolemi a uvařenou cizrnou.
- 2Rajčatový protlak, ocet a citronovou šťávu vyšleháme. Do této směsi postupně vešleháme olej. Jakmile se všechny přísady spojí a omáčka bude hladká, přidáme k ní nasekanou perželku.
- 3Hotovou omáčku promícháme se salátem a necháme chvíli odpočinout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.