Fazole, kukuřice a cizrna s rajčatovou omáčkou

20 min.
Evropa

Ingredience

    • 150gramůFazole červené sterilované
    • 100gramůKukuřice cukrová nakládaná
    • 1kusSalát ledový
    • 100gramůCizrna
    • 12mililitrůOlej rostlinný
    • 3mililitryCitronová šťáva
    • 1gramPetržel - nať
    • 3mililitryOcet Sherry
    • 40gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
184 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
5 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
7 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Fazole s kukuřicí vysypeme do síta a propláchneme studenou vodou. Poté vložíme do misky. Ledový salát omyjeme od nečistot a natrháme. Natrhané kousky salátu promícháme s kukuřicí, fazolemi a uvařenou cizrnou.
  • 2
    Rajčatový protlak, ocet a citronovou šťávu vyšleháme. Do této směsi postupně vešleháme olej. Jakmile se všechny přísady spojí a omáčka bude hladká, přidáme k ní nasekanou perželku.
  • 3
    Hotovou omáčku promícháme se salátem a necháme chvíli odpočinout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.