Fazole s kuřecím masem z jednoho hrnce
80 min.
Ingredience
- 1kusGrilované kuřecí stehno
- 1kusCibule
- 1lžícePaprika mletá sladká
- 2lžičkyTymián čerstvý
- 1kusBobkový list
- 1kostkaBujón hovězí
- 2kusyBrambory
- 1kusMaďarská klobása
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 1baleníFazole v tomatové omáčce
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
220 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
8 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
7 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1V hrnci rozpálíme olej a opečeme na něm cibuli dosklovita. Poté přidáme paprika a chvíli opékáme. Poté přidáme kuřecí stehno, tymián a bobkový list a zalijeme horkou vodou tak, aby bylo stehno téměř celé ponořené.
- 2Přivedeme k varu, poté snížíme teplotu, přidáme masox a vaříme 30 minut doměkka.
- 3Poté přidáme fazole i s nálevem, oloupané a nakrájené brambory a klobásu nakrájenou na půlkolečka a vaříme 10 minut.
- 4Poté vyjmeme kuře, zbytek pořád vaříme (budeme vařit ještě asi 30 minut). Až kuře trochu vychladne, tak z něj stáhneme kůži a vidličkou ho natrháme na kousky, které vrátíme do hrnce.
- 5Vaříme do té doby, dokud se nevypaří přebytečná tekutina. Od vyjmutí kuřete to je asi 30 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.