Fazole s meruňkami
120 min.
Ingredience
- 500gramůFazole
- 3litryVoda pitná
- 800gramůMeruňky
- 100gramůHusí sádlo
- 40gramůCukr krupice
- 20gramůCukr vanilka
- 100gramůRozinky bílé
- 20gramůSkořice mletá
- 1kusCitrony
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
605 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
19 g
Sacharidy
92 g
Vláknina
5 g
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1Vodu v hrnci přivedeme k varu, potom ji necháme vychladnout, namočíme do ní přebrané a opláchnuté fazole na celou noc. V té samé vodě fazole uvaříme 60 minut (do měkka). Meruňky umyjeme, oloupeme, odstraníme pecku, nakrájíme na malé kousky, v pánvi na rozehřátém sádle dusíme spolu s vanilkovým cukrem, skořicí a cukrem, nakonec přisypeme rozinky a směs z pánve přeložíme k měkkým fazolím, smícháme, dochutíme ještě solí, cukrem a nakonec vymačkanou šťávu z citrónu. Přiklopíme a vše za občasného míchání povaříme ještě přibližně 30 minut, aby se chuti spojily.
- 2Hotové jídlo necháme pod poklicí odstát alespoň 10 minut, potom pokládáme porce na talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.