Fazole s meruňkami

120 min.
Polsko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
605 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
19 g
Sacharidy
92 g
Vláknina
5 g
Cukr
19 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vodu v hrnci přivedeme k varu, potom ji necháme vychladnout, namočíme do ní přebrané a opláchnuté fazole na celou noc. V té samé vodě fazole uvaříme 60 minut (do měkka). Meruňky umyjeme, oloupeme, odstraníme pecku, nakrájíme na malé kousky, v pánvi na rozehřátém sádle dusíme spolu s vanilkovým cukrem, skořicí a cukrem, nakonec přisypeme rozinky a směs z pánve přeložíme k měkkým fazolím, smícháme, dochutíme ještě solí, cukrem a nakonec vymačkanou šťávu z citrónu. Přiklopíme a vše za občasného míchání povaříme ještě přibližně 30 minut, aby se chuti spojily.
  • 2
    Hotové jídlo necháme pod poklicí odstát alespoň 10 minut, potom pokládáme porce na talíře a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.