Fazole s uzenými žebry

105 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1063 kcal
Bílkoviny
112 g
Tuky
32 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
20 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Bílé fazole namočíme do vody na několik hodin před vařením. Než je začneme vařit, scedíme je a dáme do hrnce. Zalijeme horkou vodou tak, aby fazole byly ponořené. Přidáme očištěnou celou cibuli, opláchnutá uzená žebra, která jsme rozkrájeli na menší kusy a podle potřeby dolijeme vodu. Osolíme podle toho, jak jsou žebra nasolená.
  • 2
    Vaříme pod pokličkou do změknutí masa. Připravíme si světlou jíšku z hladké mouky a oleje. Když je maso měkké, vyndáme je na talíř a k fazolím zamícháme jíšku. Dochutíme solí, sladkou mletou paprikou, promícháme a krátce povaříme. Fazole servírujeme tak, že ke každé porci fazolí, přidáme porci uzených žeber.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.