Fazole s uzenými žebry
105 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 500gramůFazole bílé
- 1,5kilogramyVepřová uzená žebra
- 1,5litryVoda pitná
- 1lžícePaprika mletá sladká
- 1lžíceSůl
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžíceOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1063 kcal
Bílkoviny
112 g
Tuky
32 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
20 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Bílé fazole namočíme do vody na několik hodin před vařením. Než je začneme vařit, scedíme je a dáme do hrnce. Zalijeme horkou vodou tak, aby fazole byly ponořené. Přidáme očištěnou celou cibuli, opláchnutá uzená žebra, která jsme rozkrájeli na menší kusy a podle potřeby dolijeme vodu. Osolíme podle toho, jak jsou žebra nasolená.
- 2Vaříme pod pokličkou do změknutí masa. Připravíme si světlou jíšku z hladké mouky a oleje. Když je maso měkké, vyndáme je na talíř a k fazolím zamícháme jíšku. Dochutíme solí, sladkou mletou paprikou, promícháme a krátce povaříme. Fazole servírujeme tak, že ke každé porci fazolí, přidáme porci uzených žeber.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.