Fazolková polévka se salámem
45 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 400gramůFazolové lusky zelené
- 1litrVývar z hovězích kostí
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř bílý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 200gramůSalám jemný
- 125mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 25gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 80gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
503 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
41 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na 20 g másla. Fazolky omyjeme, očistíme a nakrájíme. Přidáme je k cibuli, podusíme asi 5 minut a přilijeme vývar. Vše vaříme 20 minut.
- 2Polovinu fazolek vyjmeme z vývaru a odložíme stranou. Zbylé rozmixujeme ve vývaru.
- 3Mouku prohněteme se zbylým máslem a postupně vložíme do polévky. Osolíme, opepříme a okořeníme muškátem.
- 4Salám nakrájíme na plátky a spolu s fazolkami vložíme do polévky. Krátce prohřejeme a vmícháme kyselou smetanu. Polévku už nevaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.