Fazolková polévka se salámem

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
503 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
41 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na 20 g másla. Fazolky omyjeme, očistíme a nakrájíme. Přidáme je k cibuli, podusíme asi 5 minut a přilijeme vývar. Vše vaříme 20 minut.
  • 2
    Polovinu fazolek vyjmeme z vývaru a odložíme stranou. Zbylé rozmixujeme ve vývaru.
  • 3
    Mouku prohněteme se zbylým máslem a postupně vložíme do polévky. Osolíme, opepříme a okořeníme muškátem.
  • 4
    Salám nakrájíme na plátky a spolu s fazolkami vložíme do polévky. Krátce prohřejeme a vmícháme kyselou smetanu. Polévku už nevaříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.