Fazolková polévka se sýrem
45 min.
Ingredience
- 300gramůFazolové lusky zelené
- 40gramůMáslo čerstvé
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 1decilitrSmetana 12% (konzumní)
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 50gramůSýr Eidam cihla 40%
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
222 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
16 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Fazolky očistíme, omyjeme, nakrájíme na kousky a uvaříme v osolené vodě doměkka.
- 2Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem z fazolek, rozšleháme a povaříme. Přidáme uvařené fazolky.
- 3Žloutek rozmícháme se smetanou a před podáváním zašleháme do polévky. Dále už nevaříme.
- 4Při podávání posypeme každou porci nastrouhaným sýrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.