Fazolková smetanová polévka
50 min.
Ingredience
- 400gramůFazolky mražené
- 2kusyVejce slepičí
- 1500mililitrůVoda pitná
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžíceKopr čerstvý
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
248 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
20 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme a oloupeme. Mražené fazolky propláchneme, nakrájíme na kousky a povaříme v 1l osolené vody asi 20 minut doměkka. Měkké fazolky zahustíme smetanou rozkvedlanou s hladkou moukou. Za stálého míchání chvíli povaříme, osolíme, ochutíme citronovou šťávou a nasekaným koprem. Vejce nakrájíme na kolečka, rozdělíme do talířů a zalijeme polévkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.