Fazolkový nákyp s uzeným masem
40 min.
Ingredience
- 600gramůFazolové lusky zelené
- 150gramůVepřový bok uzený
- 2decilitryZakysaná smetana
- 1lžičkaSůl
- 20gramůTuk
- 4kusyVejce slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
342 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
27 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
4 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Omyté a očištěné fazolky překrájíme na půlky a uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Ocedíme je a necháme okapat.
- 2Do vymaštěného pekáčku dáváme střídavě vrstvu fazolek a jemně nakrájeného uzeného masa. Vrchní vrstvu tvoří fazolky.
- 3Nákyp prohřejeme v rozehřáté troubě a zalijeme vejci rozšlehanými se smetanou. Zapečeme asi 20 minut.
- 4Podáváme s vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.