Fazolkový nákyp se šunkou
70 min.
Ingredience
- 10gramůSádlo škvařené
- 200gramůŠunka dušená
- 3kusyVejce slepičí
- 1lžičkaSůl
- 200mililitrůMléko polotučné
- 30gramůSýr Moravský bochník 45%
- 800gramůFazolové lusky zelené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
276 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
15 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté fazolky překrojíme na poloviny, vsypeme do vroucí osolené vody a uvaříme téměř doměkka. Scedíme a necháme okapat. Do sádlem vymazané nákypové formy urovnáme střídavě vrstvy fazolek a vrstvy nadrobno nakrájené šunky. Vrchní vrstvu tvoří fazolky. Připravené suroviny chvíli prohřejeme ve středně vyhřáté troubě. Po chvíli vše zalijeme mlékem rozšlehaným s vejci a solí. Pokrm dopékáme asi 20 minut a krátce před koncem pečení nákyp posypeme nastrouhaným sýrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.