Fazolkový salát s kozím sýrem a ořechy
16 min.
Ingredience
- 1hrstOřechy vlašské
- 150gramůSýr kozí
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 2lžičkySůl
- 2litryVoda pitná
- 900gramůFazolové lusky zelené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
307 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
11 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
7 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Očištěné fazolové lusky krátce blanšírujeme v hrnci s vroucí osolenou vodou, slijeme a vsypeme do ledové vody. Po chvíli fazolky vyjmeme a osušíme.
- 2Lusky upravíme na talíře a posypeme nasekanými vlašskými ořechy a rozdrobeným kozím sýrem.
- 3Hotový salát přelijeme olivovým olejem a pokapeme citronovou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.