Fazolky dušené s kyselou smetanou a koprem
50 min.
Ingredience
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceMouka polohrubá
- 1špetkaSůl
- 10gramůKopr čerstvý
- 750gramůFazolové lusky zelené
- 1kusCitrony
- 0,25litrZakysaná smetana
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
223 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
17 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
6 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Fazolky omyjeme, zbavíme vláken, šikmo je překrájíme a vložíme na rozehřáté máslo. Osolíme, zalijeme vodou nebo vývarem a dusíme doměkka téměř do vysmahnutí šťávy.
- 2Potom přilijeme smetanu rozkvedlanou s moukou a krátce podusíme.
- 3Nakonec přidáme omytý a jemně nasekaný kopr a citronovou šťávu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.