Fazolky na smetaně se slaninou
50 min.
Ingredience
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 500gramůFazolové lusky zelené
- 40gramůSlanina vepřová
- 1decilitrSmetana 12% (konzumní)
- 1lžičkaSůl
- 150mililitrůVoda pitná
- 0,5kusCibule
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
126 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
8 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Očištěné fazolky nakrájíme na proužky, vsypeme do malého množství osolené vařící vody a pod pokličkou dusíme doměkka.
- 2Slaninu nakrájenou na kostičky rozškvaříme, přidáme jemně nakrájenou cibuli a zpěníme ji. Zaprášíme moukou, osmahneme dozlatova, zalijeme vývarem z fazolek, rozšleháme a povaříme.
- 3Do omáčky vlijeme kyselou smetanu rozkvedlanou se špetkou mouky a necháme přejít varem. Přidáme fazolky a ještě krátce povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.