Fazolky na smetaně se slaninou

50 min.
Česká republika

Ingredience

    • 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
    • 500gramůFazolové lusky zelené
    • 40gramůSlanina vepřová
    • 1decilitrSmetana 12% (konzumní)
    • 1lžičkaSůl
    • 150mililitrůVoda pitná
    • 0,5kusCibule
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
126 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
8 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné fazolky nakrájíme na proužky, vsypeme do malého množství osolené vařící vody a pod pokličkou dusíme doměkka.
  • 2
    Slaninu nakrájenou na kostičky rozškvaříme, přidáme jemně nakrájenou cibuli a zpěníme ji. Zaprášíme moukou, osmahneme dozlatova, zalijeme vývarem z fazolek, rozšleháme a povaříme.
  • 3
    Do omáčky vlijeme kyselou smetanu rozkvedlanou se špetkou mouky a necháme přejít varem. Přidáme fazolky a ještě krátce povaříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.