Fazolky na špeku se smetanou

35 min.
Česká republika

Ingredience

    • 100gramůSlanina vepřová
    • 40dekagramůFazolové lusky zelené
    • 1špetkaSůl
    • 250mililitrůSmetana 12% (konzumní)
Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
462 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
38 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z čerstvých fazolek odřízneme okraje po obou stranách. Propláchneme je pod studenou vodou a dáme je do hrnce s osolenou vroucí vodou. Necháme 5 min. povařit.
  • 2
    Na rozpálené pánvi osmahneme špek, který jsme nakrájeli na malé kousky. Poté přidáme povařené fazolky. Promícháme a vše zalijeme smetanou.
  • 3
    Fazole, špek a smetanu necháme přejít varem a ihned servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.