Fazolky na způsob mozečku se sýrem
40 min.
Ingredience
- 40gramůCibule
- 500gramůFazolové lusky zelené
- 80gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaKmín celý
- 1lžičkaSůl
- 4kusyVejce slepičí
- 6lžicMléko polotučné
- 40gramůSýr Eidam cihla 40%
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
310 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
25 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Mladé fazolky omyjeme a vlákno po délce sloupneme. Lusky nakrájíme šikmo na řezy dlouhé asi 3cm.
- 2Oloupanou cibuli zpěníme na másle a dusíme na ni fazolky spolu s kořením a solí doměkka asi 15-20 minut. Nakonec zalijeme vejci rozkvedlanými v mléce a mícháme, až se vejce srazí.
- 3Na talíři pokrm posypeme nastrouhaným sýrem. Podáváme s bramborami nebo s pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.