Fazolky s houbami
35 min.
Ingredience
- 500gramůHouby čerstvé
- 40gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaKmín celý
- 1lžičkaSůl
- 1000mililitrůVoda pitná
- 400gramůFazolové lusky zelené
- 0,5kusCibule
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
159 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
9 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
7 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté fazolky povaříme v osolené vodě do poloměkka, scedíme a nakrájíme.
- 2Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na másle. Přidáme očištěné, na plátky nakrájené houby, sůl, kmín a dusíme tak dlouho, až se všechna voda vypaří. Potom přidáme fazolky, poprášíme je hladkou moukou a ještě chvíli podusíme.
- 3Pokrm upravíme na talíře a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.