Fazolky se sezamovou zálivkou miso

30 min.
Japonsko

Ingredience

      • 250gramůFazolové lusky zelené
      • 50gramůSezam - semena
      • 1lžičkaCukr krupice
      • 2lžíceSójová pasta Miso
      • 2lžíceVíno rýžové japonské - Mirin
      • 0,5litrVoda pitná
    Počet porcí:
    4

    Nutriční hodnoty v jedné porci

    Kalorie
    122 kcal
    Bílkoviny
    5 g
    Tuky
    7 g
    Sacharidy
    13 g
    Vláknina
    4 g
    Cukr
    4 g
    Zobrazit vše

    Postup přípravy

    • 1
      Mírně osolenou vodu přivedeme v hrnci k varu, přidáme fazolky a vaříme 2 minuty, až změknou. Slijeme a ponoříme do ledové vody. Necháme vychladnout, přecedíme, necháme okapat a pokrájíme na 5 cm dlouhé kousky.
    • 2
      Opražíme sezamová semínka. Poté je přesypeme do hmoždíře, ale jednu lžíci si ponecháme. Rozdrtíme je a do vzniklé hmoty přidáme cukr, mirin a miso, získáme tuhou pastu.
    • 3
      Fazolky a dresink přendáme do misky a promícháme.
    • 4
      Přizdobíme sezamovými semínky a podáváme.

    Komentáře

    Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.