Fazolky se sezamovou zálivkou miso
30 min.
Ingredience
- 250gramůFazolové lusky zelené
- 50gramůSezam - semena
- 1lžičkaCukr krupice
- 2lžíceSójová pasta Miso
- 2lžíceVíno rýžové japonské - Mirin
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
122 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
7 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Mírně osolenou vodu přivedeme v hrnci k varu, přidáme fazolky a vaříme 2 minuty, až změknou. Slijeme a ponoříme do ledové vody. Necháme vychladnout, přecedíme, necháme okapat a pokrájíme na 5 cm dlouhé kousky.
- 2Opražíme sezamová semínka. Poté je přesypeme do hmoždíře, ale jednu lžíci si ponecháme. Rozdrtíme je a do vzniklé hmoty přidáme cukr, mirin a miso, získáme tuhou pastu.
- 3Fazolky a dresink přendáme do misky a promícháme.
- 4Přizdobíme sezamovými semínky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.