Fazolky zapečené s máslem a sýrem
40 min.
Ingredience
- 500gramůFazolové lusky zelené
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 1litrVoda pitná
- 4lžíceSýr Eidam cihla 40%
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
132 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
9 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté fazolky nakrájíme na proužky, vsypeme do vařící osolené vody a uvaříme doměkka.
- 2Uvařené fazolky scedíme a po okapání vsypeme na pánev. Polijeme je rozpuštěným máslem, posypeme nastrouhaným sýrem a zapečeme pod grilem nebo ve vyhřáté troubě, až se sýr roztaví.
- 3Podáváme jako přílohu k masům.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.